5 augustus 9:00

Microlearning, hoe dan?

Als medewerker wil je kwaliteit leveren en ben je bereid hiervoor te leren. Kennis vinden en opdoen op het moment dat je het nodig hebt. We horen vaak: “we googlen het wel”. Microlearning biedt een oplossing om medewerkers snel en gericht te laten leren.

Maar wat is microlearning nu precies? Waarom en hoe zet je het in? Hoe past het binnen het huidige leermanagementsysteem of heb je andere tools nodig? Hoe ontwikkel je het en welke expertise is onmisbaar?

Om zorgorganisaties te ondersteunen bij het inzetten van innovatieve leerinterventies, waaronder microlearning, hebben Noordhoff en Profportaal Zorg hun expertise op dit gebied gebundeld. In een training gebaseerd op actuele theorieën gecombineerd met -uit de verschillende zorgorganisaties opgehaalde- casuïstiek.

Je gaat met collega’s uit andere organisaties kennis delen en inspiratie opdoen. De training wordt gegeven door ervaren trainers van Noordhoff en Profportaal Zorg die theorie en praktijk weten te verbinden.

De training bestaat uit twee delen, als jij je zowel op strategisch, tactisch en/of operationeel niveau met leren en ontwikkelen bezig houdt, dan adviseren we je beide delen te volgen. Je kunt er ook voor kiezen om een van beide delen (Foundation of Practitioner) te volgen.

Meld je nu aan!

Deel 1 – Foundation

De Foundation training gaat over het inzetten van microlearning en hoe dit past binnen; de visie op leren, het leermanagementsysteem en ICT architectuur van de organisatie. Wat is de kwalitatieve businesscase voor jouw organisatie?

Resultaat

Aan het einde van deze training heb je een kwalitatieve businesscase uitgewerkt om microlearning op een waardevolle manier binnen jouw organisatie in te zetten.

Doelgroep
Deze training is gericht op beleidsmakers, leerhuismanagers en een ieder die zich op het niveau van visie op leren in de organisatie een rol heeft.

Duur

2-daagse training, bestaande uit een voorbereiding van één dag online. En uit één dag klassikaal.
Datum: donderdag 28 november 2019 9:00 tot 17:00 uur

Locatie: Utrecht

Kosten

  • Tarief € 595,- p.p. incl. toegang tot alle bronnen
  • Tarief voor PPZ leden € 495,- p.p. incl. toegang tot alle bronnen

 

Deel 2 – Practitioner

De Practitioner training heeft een meer praktische insteek. Hoe ontwerp en ontwikkel je microlearning? Welke expertise heb je nodig en welke tools ga je gebruiken? Je krijgt praktische handvatten en gaat al direct starten met het ontwikkelen van microlearning.

Resultaat

Aan het einde van deze training heb je geëxperimenteerd met het ontwikkelen van microlearning (EPSS, animaties, video’s, infographic’s, games, job-aids, PODcasts) en een werkplan om aan de slag te gaan!

Doelgroep
Deze training is gericht op opleidingsadviseurs, trainers en een ieder die zich met het ontwerpen en ontwikkelen van leerinterventies bezig houdt.

Duur

3-daagse training, bestaande uit 3 dagdelen klassikaal en 3 dagdelen online.

Datum: dagdeel 1 en 2; donderdag 21 november 9:00 tot 17:00 uur

Datum: dagdeel 3; maandag 9 december 13:00 tot 17:00 uur

Locatie: Utrecht

De online dagdelen volg je op een moment dat het jou uitkomt.

Kosten

  • Tarief € 895,- p.p. incl. toegang tot alle bronnen
  • Tarief voor PPZ leden € 725,- p.p. incl. toegang tot alle bronnen

 

Vragen en aanvullende informatie

Voor beide trainingen geldt een maximum aantal deelnemers van 15 personen. De training gaat bij minimaal 10 personen door.

Het is ook mogelijk de training in-company en/of in maatwerk af te nemen.

Meld je nu aan!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Saskia Tiggelaar, Consultant Noordhoff, s.tiggelaar@noordhoff.nl

Sonja Jutte, Consultant Noordhoff, s.jutte@noordhoff.nl