25 januari 2:07

Noordhoff en Stichting REIN breiden hun samenwerking op het gebied van leren en ontwikkelen verder uit om zo samen de zorgkwaliteit in de verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg verbeteren. Afgelopen week hebben Mirjam Hagen, bestuurslid REIN en Patrick Hendriks, General Manager Noordhoff Professional de contracten voor de verdere samenwerking ondertekend.

Op een leuke manier online en offline leren

REIN ondersteunt organisaties en medewerkers in de ouderenzorg op het gebied van leren en ontwikkelen. Hierin laat REIN zorg en niet-zorg medewerkers op een leuke manier online en offline leren. Sinds 17 december is REIN een stichting geworden en biedt zij haar dienstverlening aan zonder winstoogmerk, voor zowel zorgorganisaties als (zelfstandige) zorgprofessionals in Nederland. Mirjam Hagen, bestuurslid REIN, zegt hierover:

“Dit is een uniek moment. In mijn 40-jarige loopbaan in de zorg heb ik niet eerder meegemaakt dat een project zo succesvol is dat het zelfstandig doorgaat als stichting. Samenwerking met de juiste partners zoals Noordhoff heeft hieraan zeker bijgedragen”

Succesvolle samenwerking

De eerste contacten tussen Noordhoff en REIN dateren al vanaf 2018. Noordhoff heeft eerder al een bijdrage geleverd om de kennis en kunde te verbeteren met content en de werkplekondersteuning AskMe. Binnen de REIN omgeving zijn al meer dan 32.000 Noordhoff toetsen gemaakt.

Persoonlijke leeromgeving

REIN is een op zichzelf staand uitgebreid leer- en kennisplatform. Maar de gebruikers van het platform hadden ook behoefte aan managementinformatiemogelijkheden, voortgang dashboards, het maken van eigen leerpaden en praktijkbeoordelingen etc. Onze samenwerking wordt daarom nu uitgebreid met het gebruik van een eigen leerportaal: Studytube en het samen ontwikkelen van online trainingen voor niveau 1 en 2 als ook andere type leerinterventies, zoals interactieve video. Met de toevoeging van het leerportaal Studytube biedt het platform-Rein een persoonlijke omgeving, waar medewerkers aan de slag kunnen met hun eigen ontwikkeling.

Hiermee kunnen alle gebruikers van REIN ook de komende twee jaar gebruik blijven maken van de zorginhoudelijke online trainingen en de werkplekondersteuning die Noordhoff levert aan REIN. In de bibliotheek van REIN staan ruim 240 online trainingen. Dit aanbod wordt de komende tijd uitgebreid met Zorgpad Professional trainingen voor niveau 1 en 2.

Noordhoff Professional ziet REIN als een hoog kwalitatieve leerpartner en is erg blij met de verlenging van deze samenwerking.