21 maart 8:54

Utrecht, 20 maart 2019 – Drie jaar geleden besloten Profportaal Zorg en Noordhoff Health een 3-jarige samenwerking aan te gaan voor de realisatie van een nieuwe generatie digitale leeroplossingen voor de zorgsector. Nu, drie jaar later, en na de succesvolle lancering van ZorgPad Professional en AskMe, hebben beide partijen vandaag hun handtekeningen gezet onder een nieuwe samenwerkingsovereenkomst, die wordt aangegaan voor onbepaalde tijd.

“We kunnen gerust stellen dat deze samenwerking bijzonder mooie vruchten heeft afgeworpen de afgelopen drie jaar”, aldus Robert Gorter, directeur van Noordhoff Health. “ZorgPad Professional, de opvolger van de CampusMed, CampusCare en Profportaal Zorg e-learning is – mede dankzij de intensieve interactie met Profportaal Zorg – een flexibel te arrangeren verzameling van leerpaden geworden. Met ‘bouwstenen’ om ook zélf je leerpaden samen te stellen. Daarnaast hebben we AskMe, de digitale assistent voor zorgprofessionals, ontwikkeld vanuit de praktijk – samen met acht ziekenhuizen die lid zijn van Profportaal Zorg. Ook deze nieuwe oplossing voor werkplekondersteuning en werkplekleren is een bewijs van de kracht van onze samenwerking. We zetten deze unieke publiek-private samenwerking dan ook heel graag voort!”

Ook Profportaal Zorg is blij met de continuering van de samenwerking. Marjolein Schouten, directeur Profportaal Zorg vult aan: “De noodzaak om als leerhuizen en opleiders in de zorg meer samen te werken is de afgelopen jaren alleen maar verder toegenomen, daarom vormden wij de coöperatieve vereniging Profportaal Zorg. Dat Profportaal Zorg via dit convenant met de grootste educatieve uitgeverij van Nederland in co-creatie samenwerkt, zowel op de inhoud als de opzet van een nieuwe generatie leeroplossingen voor de zorgsector, levert  voor iedereen een win-win situatie op. De zorginstellingen en ziekenhuizen krijgen de beschikking over de flexibele leerproducten die ze nodig hebben en als lid van Profportaal Zorg profiteren zij tevens van gunstige inkoopvoorwaarden. En Noordhoff versterkt hiermee haar positie als toonaangevende uitgever in de zorg.”

In de samenwerking is o.a. geregeld hoe beide partijen samen de nieuwe leerproducten zullen onderhouden en doorontwikkelen, en op welke wijze gezamenlijke ondersteuning plaatsvindt richting de afnemers. Op 24 september a.s. vindt de Health Learning Summit plaats, georganiseerd door Noordhoff Health, waarin Profportaal Zorg een prominente plaats zal innemen via enkele parallel sessies over leren in de zorg.