Werkplek leren

Leren doen we de hele dag. Onderzoeken laten zien dat we het meeste van wat we moeten kunnen en kennen, leren tijdens het werk. Volgens het 70:20:10 model van Charles Jennings is dit zelfs 70%! Het rendement van werkplekleren en werkplekondersteuning is daarom veel groter dan bijvoorbeeld klassikale bijeenkomsten of verplichte e-learning. Als je een actuele leervraag hebt, waar je zelf graag het antwoord op wilt weten, dan verwerf je gemakkelijker en sneller nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden.

Vergroot het leereffect

Reduceer het risico op fouten

Voorkom onnodig tijdverlies

Toon je een goed werkgever

Ondersteun je medewerkers

Medewerkers lopen bijna dagelijks tegen vragen aan op de werkvloer. Wat is de juiste volgorde van deze handeling? Wat moet ik doen in deze situatie? Hoe werkt dat nieuwe apparaat precies? Welke werkinstructie hoorde hier ook al weer bij? Er is dan niet altijd een collega in de buurt om te helpen, terwijl de medewerker direct behoefte heeft aan antwoorden. AskMe biedt op die (soms cruciale) momenten digitale ondersteuning die volledig op maat te maken is.

Voorbeeld AskMe Lasersnijmachine

Een staalbedrijf heeft nieuwe lasersnijmachines. Er is een handleiding beschikbaar, maar die is 300 pagina’s dik. Met een AskMe module, met video en foto’s, maken medewerkers zich de nieuwe lasermachine snel eigen. Daarnaast blijft de informatie altijd beschikbaar als naslagwerk. De kostbare apparaten worden op de juiste manier gebruikt. Hierdoor is er minder kans op fouten of defecten en creëer je een veilige werksituatie.

Voorbeeld AskMe Reanimeren

Een medewerker ziet een collega plotseling tijdens werk neervallen. Hij wilt de medewerker reanimeren tot dat er hulp aan komt maar het is al even geleden dat de medewerker de cursus BHV heeft gedaan en twijfelt over deze handeling. Hij pakt zijn mobiel, zoekt op AksMe naar reanimeren en klikt op de video. Hij bekijkt de video en start vervolgens met zelfvertrouwen zijn gevallen collega te reanimeren. Door de snelheid van zijn handelingen heeft zijn collega het overleeft. AskMe maakt werken veilig!

Wie werken er met AskMe?

AskMe is in principe geschikt voor alle branches. AskMe werkt op tablet, smartphone, laptop en COW. Als organisatie kun je eigen modules ontwikkelen en gebruik maken van reeds ontwikkelde modules.