Werkplek leren

Leren doen we de hele dag. Onderzoeken laten zien dat we het meeste van wat we moeten kunnen en kennen, leren tijdens het werk. Volgens het 70:20:10 model van Charles Jennings is dit zelfs 70%! Het rendement van werkplekleren is veel groter dan bijvoorbeeld klassikale bijeenkomsten of verplichte e-learning. Als je een actuele leervraag hebt, waar je zelf graag het antwoord op wilt weten, dan verwerf je gemakkelijker en sneller nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden. Tegelijkertijd is een goede balans tussen formeel en informeel leren essentieel. Heeft jouw organisatie al een visie op werkplekleren? Met AskMe kun je daar vandaag nog invulling aan geven. Voor het informele leren én als onderdeel van formele leertrajecten.

Vergroot het leereffect

Reduceer het risico op fouten

Voorkom onnodig tijdverlies

Toon je een goed werkgever

Ondersteun je medewerkers

Zorgprofessionals lopen bijna dagelijks tegen vragen aan op de werkvloer. Wat is de juiste volgorde van deze handeling? Hoe werkt dat nieuwe apparaat precies? Hoe maak ik ook alweer die berekening? Er is dan niet altijd een collega in de buurt om te helpen, terwijl de zorgprofessional direct behoefte heeft aan antwoorden. AskMe biedt op die (soms cruciale) momenten digitale ondersteuning die volledig op maat te maken is.

Voorbeeld AskMe Defibrillators

Een zorginstelling heeft nieuwe defibrillators. Er is een handleiding beschikbaar, maar die is 300 pagina’s dik. Met een AskMe module, met video en foto’s, maken medewerkers zich de nieuwe defibrillators snel eigen. De kostbare apparaten worden op de juiste manier gebruikt. Hierdoor is er minder kans op fouten of defecten.

Voorbeeld AskMe Tracheacanule

Een wijkverpleegkundige staat op het punt om een spraakdop van een tracheacanule te verwijderen. Het is even geleden dat zij deze handeling voor het laatst heeft gedaan. Zij twijfelt over de uitvoering en staat er alleen voor. In AskMe is ze in een paar klikken bij de taakinstructie en een filmpje. Ze ziet hoe ze met een draaiende beweging de dop moet verwijderen. Ze is niet langer onzeker en voert de handeling juist uit.